Trash Fighter je dobil zeleno luč

Posted by on / 0 Comments

Z veseljem sporočamo, da smo bili uspešni na javnem razpisu Centra za kreativnost, “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – CzK”, ki ga vodi Ministrstvo za kulturo in sofinancira Evropski sklad za kohezijsko politiko. Z razpisnimi sredstvi bomo lahko v naslednjem letu izdelali prototip mobilne igre in koncept preverili na prvih uporabnikih.

#okolje #narava #eko #brezodpadkov #gogreen #trashfighter #cikličnogospodarstvo

Teden otroka 2020

Posted by on / 0 Comments

Zveza prijateljev mladine Maribor je ob Tednu otroka spet poskrbela, da smo mali in veliki otroci preživeli lep teden na Glavnem trgu v Mariboru. Ustvarjalne delavnice, predstavitev nevladnih organizacij, bralni maraton, Vrečka srečka, brezalkoholni coctaili, hodulje, igre ter otroške gledališke predstave Pravljičarne, gledališča Ku-Kuc, Lutkovnega gledališča Maribor ter pravi žur s Čarovnikom Grego.

Festival Lent 2020

Posted by on / 0 Comments

Festival, ki je bil letos kljub izrednim razmeram izpeljan suvereno. Hvaležni smo, da smo spet lahko bili del zgodbe, ki jo že od leta 1986 pišejo prizadevni organizatorji iz Narodnega doma Maribor. Letos smo ozvočili ulični Folkart, prizorišče Vetrinjski dvor, kjer so potekale gledališke predstave za otroke in Stand up večeri za odrasle ter koncerte iz programskega sklopa, Pozor, Muzika na ulici, ki je z izvrstnim glasbenim programom prinesel med Mariborčane jazz, komorno, reggae, afro, funk in rock glasbo, ki je odmevala po Grajskem trgu, Trgu Leona Štuklja in Glavnem trgu. Hvala za zaupanje, se vidimo naslednje leto!

Outfit Talent Camp 2019

Posted by on / 0 Comments

Na Outfitovem Talent Campu smo poskrbeli za zvočno opremo šestih mobilnih aplikacij, ki so nastajale v tem kratkem času. Snemali smo mikser smoothijev iz kafeterije v Kristalni palači, izvajali in snemali zvočne čustvene odzive likov, komponirali pripadajočo glasbo in se seveda zraven tudi zabavali.

3 days, 30 campers and 6 games made from scratch. Our Talent Campers jammed it so hard this year, we had to get it on video! Check out what our retro-themed game jam was like. Thank you to all the awesome campers! It was intense, but you made it super fun.

Žička Kartuzija AR

Posted by on / 0 Comments

Po udeležbi na delavnici podjetja Ctr Art, smo ustvarili 3D modele stavb, da smo omogočili izdelavo aplikacije, ki nudi virtualno predstavo o tem, kako je kartuzijanski samostan izgledal pred tisočletjem.

Oživijo zgradbe – in menihi
Ko se zdaj obiskovalci s pametnimi očali podajo na ogled kartuzije, na določenih mestih doživijo objekte, ki jih tam ni več ali pa so še prisotni v obliki ruševin, srečajo menihe, pred njihovimi očmi oživi legenda o nastanku samostana, celoten ogled pa spremljajo tudi avdioposnetki, ki so sicer na voljo tudi tistim obiskovalcem, ki se na ogled podajo v spremstvu avdio vodnikov.

“S tem je obiskovalcem omogočen samostojen ogled samostana, ki ga lahko popolnoma prilagodijo svojim interesom, željam, času, ki ga imajo na razpolago, in občutkom, ki jih prevevajo. Tovrstni ogledi ponujajo individualno izkušnjo, resnično osebno doživetje miru in tišine ter zgovorne zgodbe Žičke kartuzije,” je dodala Kanglerjeva.

(vir: https://www.rtvslo.si/kultura/dediscina/pametna-ocala-ozivijo-zicko-kartuzijo-v-vsem-njenem-nekdanjem-sijaju/494441)

Samostanski kompleks ne sodi le med najpomembnejše srednjeveške arhitekture našega ozemlja, temveč ima pomembno mesto tudi v širšem okviru zgodnje kartuzijanske arhitekture. Foto: Žička kartuzija/Facebook
No more items
Load more No more items