Scroll Top
ŽIČKA KARTUZIJA
MODELIRANJE KULTURNE DEDIŠČINE
Faza 1 -Žička Kartuzija modeliranje
FAZA 1: Modeliranje osnove kartuzije po tlorisu.
Faza 1 -Žička Kartuzija modeliranje, cerkev notranjost
FAZA 2: Modeliranje notranjosti kartuzije. Na sliki se vidi tudi ločen del cerkve, kjer so lahko prihajali menihi po ločenem vhodu na bogoslužje.
Faza 2 -Žička Kartuzija modeliranje, cerkev
FAZA 3: Dokončan 3D model pred namestitvijo tekstur in izdelavo končnega renderja.
Žička Kartuzija Model AR

Po udeležbi na delavnici podjetja Ctr Art, smo ustvarili 3D modele stavb, da smo omogočili izdelavo aplikacije, ki nudi virtualno predstavo o tem, kako je kartuzijanski samostan izgledal pred tisočletjem.

Oživijo zgradbe – in menihi
Ko se zdaj obiskovalci s pametnimi očali Moverio podajo na ogled kartuzije, na določenih mestih doživijo objekte, ki jih tam ni več ali pa so še prisotni v obliki ruševin, srečajo menihe, pred njihovimi očmi oživi legenda o nastanku samostana, celoten ogled pa spremljajo tudi avdioposnetki, ki so sicer na voljo tudi tistim obiskovalcem, ki se na ogled podajo v spremstvu avdio vodnikov.

“S tem je obiskovalcem omogočen samostojen ogled samostana, ki ga lahko popolnoma prilagodijo svojim interesom, željam, času, ki ga imajo na razpolago, in občutkom, ki jih prevevajo. Tovrstni ogledi ponujajo individualno izkušnjo, resnično osebno doživetje miru in tišine ter zgovorne zgodbe Žičke kartuzije,” je dodala Kanglerjeva.

Samostanski kompleks ne sodi le med najpomembnejše srednjeveške arhitekture našega ozemlja, temveč ima pomembno mesto tudi v širšem okviru zgodnje kartuzijanske arhitekture. Foto: Žička kartuzija/Facebook

(vir: https://www.rtvslo.si/kultura/dediscina/pametna-ocala-ozivijo-zicko-kartuzijo-v-vsem-njenem-nekdanjem-sijaju/494441

Žička Kartuzija - ruševine

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.