Scroll Top
La  LUPPOLA
Raziskovanje zvočnih in svetlobnih valov, ki jih oddajajo odslužene elektronske naprave.
La LUPPOLA

Iz serije raziskovanj zvoka in svetlobe, njihovih frekvenc valovanja, čeprav različnega po materiji (zvok je spremeba v pritisku, ki se širi vzdolž smeri potovanja in magnetno polje preko prostora pri različnih barvah). To so dejstva.

Avtorici Monika in Maša imata radi valove, radi se igrata z elektroniko in drugimi tehničnimi stvarmi, med igranjem pa nastane kdaj kaj tako zanimivega, da si želijo vsi videti na razstavah naokoli. Ena takih je La LuPPoLa.

V projektu so bile uporabljene naključne najdene stvari:

La LUPPOLA razstavljena
… in barve so negibljiva materija. Ali pač? Gotovo lahko kadarkoli dodamo motor ...

Izgubljena, a nikoli več najdena zrcalna krogla se spremeni v zvočni reaktivni predmet, ki zlomi in izkrivlja digitalno projekcijo. Razstavljena in ponovno sestavljena, a na drugačen način.

Uporabljeni materiali: zastareli deli elektronskih naprav iz zrcalne krogle, mikrokrmilnik, zvočni senzor (tudi modulski mikrofon max 4446).

 

KAj vidiš na steni

Neverjetno, kaj lahko lahko svetloba spremeni temni prostor in te popelje v pravljični svet. Kaj šele, če je zraven zvok!

1 Za aktivacijo LuPPoLe potrebuješ glasen začetni zvok, ki požene svetlobo v gibanje.

2 Z Moniko sva uporabili priročno prisoten gong in bobne v sobi.

3 Začiniš s sintetiziranimi zvoki iz DAW-a in tako dobiš še z malo video-editinga rezultirajoč video na Youtubu.

nekaj o čudežnem izumu

Na sliki je eksperimentalna tabla s polarizacijskimi filtri in drugimi svetlobnimi napravami. V tej preprosti postavitvi se gledalcem z majhnimi napravami predstavi tekoče delo. Obiskovalci so vabljeni k uporabi polariziranih filtrov, ki zagotavljajo intimen pogled na abstraktne barvne pokrajine.

Uporabljeni materiali: zastareli deli elektronskih naprav iz polarizacijskega filtra mobilnega telefona, steklo z odsevnim zrcalnim filmom, ogledalo, reciklirani mikrokontroler stare šole (Arduino Nano), Neopixel Led, ogledalo, zvočni senzor (tudi modulski mikrofon max 4446).

Related Posts

Nastavitve zasebnosti
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shrani informacije iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.