Scroll Top
Spremenjene perspektive
Interaktivna inštalacija
Na KIBLA PORTALU je bil oktobra 2022 v okviru rezidence Simona Whethama organiziran »Sonic Jam« z Žigo Pavlovičem po dogodku iz igralniške skupnosti, kjer se skupine prvič združijo in nekaj dni razvijajo ideje za ustvarjanje novega skupnega dela. Skupaj z Moniko Pocrnjić, Mašo Dobrino in Valérie Wolf Gang smo improvizirali z različnimi kosi zastarele tehnologije in rešeno elektroniko združili z različnimi materializ namenom, da ustvarimo inštalacijo, ki proizvaja zvok iz kinetične energije, ki vpliva na svetlobne elemente. Maša in Simon sta za vir gibanja vzela star masažni aparat hrbta, na katerega sta obesila različne dolžine aluminijastih cevi, ki sta udarjale drug ob drugo in tako povzročala zvonu podoben zvok, ki se je pojavljal v naključnih vzorcih.

 

… spremeni perspektivo in opazuj, kaj se zgodi.

Monika in Simon sta potem uporabila ta zvok, da sproža prižiganje luči, ki so dopolnjevale naključno in estestko izkušnjo v sistemu, ki vsebuje neko mero “nepopolnosti” in naključnosti.  Ta umetniška inštalacija je bila razstavljena na  KIBLIX festival – Love and Peace edition novembra 2022 v Kibla Portalu in v Cankarjevem domu kot del razstave  Towards a Humane Technology.

Altered Perspectives

Related Posts

Nastavitve zasebnosti
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shrani informacije iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.