Scroll Top
Vsakodnevni PROBLEMI
... in kako jih rešimo

Vsakodnevne težave, s katerimi se soočam, so tudi iz omrežne tematike. Mešalna miza Studiolive 16 (Presonus) se namreč po snemanju na drugi lokaciji noče več povezati z računalnikom (OS Windows). Pred tem je seveda vse delalo kot po raztopljenem mehkem maslu. Projekte sem upravljala preko DAW-načina. To pomeni, da se oba razumeta in lahko projekt v Studio One upravljam preko zunanje mešalne mize (Studiolive16 serija III). Zdaj imamo težavo. Moj DAW – ali digitalna audio postaja, ali po domače, program za audio produkcijo, se trenutno ne razume z računalnikom, da bi sinhrono pošiljal signale med mešalno mizo in projektom v programu na računalniku. 

Mešalna miza StudioLive III ima nadzorno ploščo (Universal Control), v kateri lahko nastavljamo poleg vseh ostalih nastavitev tudi omrežje. Izbiramo lahko med dinamičnim načinom, načinom, da si sam dodeli IP, ali pa ga nastavimo ročno. Pri omrežnih nastavitvah v računalniku imamo možnosti DHCP (dinamično) in statično dodeljevanje IP naslova. Komunikacijo preverimo z ukazom “ping + IP naslov” v ukaznem pozivu. Če stvar ne deluje, dobiš odziv, da je destinacija nedosegljiva.

 

Konfiguracija se naredi na ta način, da se mikser in računalnik povežeta z ethernet vodnikom in se skonfigurira statična ad hoc povezava kot subnet poleg wi-fi povezave, ki nudi povezavo v svet interneta. Ko preveriš vse možne načine konfiguracij, večkrat ponovno zaženeš računalnik in mikser, posodobiš omrežni gonilnik, flushas dns, čeprav veš, da to ne bi smeli imeti nobene veze – greš pisat blog post. 
Potem, ko slikaš omrežni vodnik, pa ugotoviš, da si ga priklopil na napačen priklop. Pravilen je namreč Control vhod, namesto Audio Network. Konfiguracija IP-jev, ki sem jih nastavila sedaj deluje brezhibno in končno lahko grem na oblikovanje zvoka preko motoriziranih faderjev na mešalni mizi. Zadovoljstvo se je vrnilo. Zapiši za uho: preveri najprej priklope, preden narediš elaborat na temo omrežij.

Related Posts

Nastavitve zasebnosti
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shrani informacije iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.